Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Waldmünchen - Tag #1

Foto

                Poté, co jsme vstávali o hodinu dříve než obvykle, jsme se setkali se spoustou usměvavých tváří na ostrovském nádraží. To už jsme byli smíření s tím, že strávíme 7 hodin na cestě vlakem. Po čtyřech přestupech jsme konečně dorazili do našeho vysněného cíle.

                Čekal nás velmi lahodný oběd - flákota a pár bramborových šišek. Po ubytování se jsme vyrazili na Hausbesichtigung (prohlídka domu; pozn. redakce) a po dobloudění do auly jsme představili naše očekávání od pobytu, Němci se chtěli seznamovat, my poznávat jejich kuchyni, a pomocí hry bingo se začali seznamovat se studenty z partnerské školy ve Wunsiedelu. Následně jsme se spárovali podle velikosti, navzájem se obmalovali na papír a k jednotlivým částem těla přiřadili jejich využití v našich případech. Pak jsme uvedli naše výtvory - yetti, medvědy, mimozemšťany a pseudolidi a po odprezentování jsme absolvovali studenou večeři. Ani nevíme, co nás čeká, ale už se psychicky připravujeme.

 

Mit Liebe Olda Š. und Janička P.

               

               



Zpět

Gymnázium Ostrov