Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Daniel Bleha je vítězem krajského kola dějepisné olympiády!

Foto

V krajském kole dějepisné olympiády, které proběhlo 26.3.2014 v Chebu, zvítězil Daniel Bleha z kvarty A a postupuje do celostátního kola v Ostravě.

V celostátním kole se ve formě týdenního soustředění setkají nejlepší dějepisci z celé republiky a nás velice těší, že mezi nimi nebude chybět student ostrovského gymnázia.

Letošní ročník dějepisné olympiády pro žáky 8. a 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií se věnuje vývoji měst od středověku po současnost a svým obsahem se řadí  k nejnáročnějším ročníkům za posledních několik let.

Ze všech účastníků krajského kola v Chebu byl Daniel jediným soutěžícím, který zodpověděl více než dvě třetiny otázek správně a tím splnil i bodový limit postupu do ústředního kola! To jen dokládá jeho hluboké znalosti a zájem o historii.

Metodickou a odbornou přípravu Daniela i jeho spolužáka Milana Nguyena, který také postoupil do krajského kola, vedl Mgr. Jiří Fresser.



Zpět

Gymnázium Ostrov