Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Republikové finále Juniormaratonu

Foto
UBĚHLI JSME MARATHON!
Když si organizátoři správně spočítali počet družstev v krajském kole Juniorského maratonu, ukázalo se, že do finále konaného v rámci Pražského mezinárodního marathonu (PIM) postupují i běžci našeho gymnázia! Mohu bez nadsázky prohlásit, že naše účast v republikovém finále byla velmi úspěšná. A to i navzdory nástrahám nemocí (David Hanč onemocněl, nahradil jej Marek Kunzman), konkurenčních sportů (Tereza Cvingerová musela na turnaj v kickboxu, nahradila ji Eliška Brožková a Míša Hanzlíková dojela přímo ze soustředění krasobruslení v Ostravě) nebo zpoždění vlaků (Adam Picura a Jakub Borůvka nestihli odjezd autobusu z Karlových Varů a museli jet dalším spojem).
V neděli se vstávalo brzo, již v 6.30 hod. byl sraz družstev a začalo rozmísťování běžců na jednotlivé úseky. Pak čekání na start v 9 hodin. Krajské kolo mělo výhodu, že start i cíl byly na jednom místě a běhalo se na cca 700 m dlouhém okruhu. V Praze se musel o sebe postarat každý sám a po doběhnutí úseku se vrátit na Staroměstské náměstí. I tuto nástrahu jsme zvládli, jen David Mašek nestihl vyhlášení a museli jsme na něj čekat. Nezabloudil, měl to opravdu nejdál.
Sám jsem marathonský závod absolvoval a vím, jak to bolí, jaká je to dřina. Tím víc mi připadá úžasné, že jeden africký vytrvalec předběhne deset mladých trénovaných sportovců předávajících si štafetu po 4 kilometrech! Letošní vítěz PIM Lawrence Cherono z Keni protrhl cílovou pásku v čase 2:07:24 s průměrným časem 3:01/km! Nejrychlejší štafeta v rámci Juniormarathonu je z gymnázia Jilemnice a dosáhla času 2:31:02. Běžci a běžkyně našeho gymnázia doběhli na krásném 19. místě s časem 2:53:02.
Ještě jednou gratuluji a děkuji za vzornou reprezentaci školy. Na závěr symbolicky smekám a vzdávám hold všem z těch 10 000 běžců, kteří se 8.5. 2016 vydali  na trať Pražského mezinárodního marathonu.

Jan Nováček 



Zpět

Gymnázium Ostrov