Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Návštěva britského velvyslanectví - zasloužená odměna sextě a oktávě

Foto

V loňském roce se studenti letošní sexty A, oktávy A a 4.A  účastnili soutěže na sociálních sítích vyhlášenou tehdy britským velvyslanectvím k výročí 400 let od úmrtí Williama Shakespeara. Jednoduchého úkolu zveřejnit cokoli na téma Shakespeare se zhostili s nadhledem a vtipem sobě vlastním a zaujali paní velvyslankyni Jan Thompson natolik, že je pozvala na návštěvu velvyslanectví v Praze a studenti se tak mohli přes letní prázdniny těšit na netradiční start školního roku.

 

Je třeba říct, že se nám dostalo velmi vřelého a milého přivítání a to nejprve od zaměstnanců ambasády, kteří si vzali naši návštěvu na starost a to s velkým nadšením. Od paní Alexandry Trochtové jsme se dozvěděli, co vše je úkolem velvyslanectví a co je pro tuto práci třeba. Pan Michal Kuzmiak nás pak velmi ochotně provedl reprezentativními místnostmi rezidence britské velvyslankyně a zahradou. Oběma tak patří náš velký dík za čas, který nám věnovali .

 

Nakonec se studenti setkali s Její Excelencí Jan Thompson, která poděkovala studentům za účast v soutěži a ti ji pak předali dárek.

 

Zážitek to byl jistě velký, ovšem tím tento zajímavý program nekončil. Praha je maturitní téma a tak naši angličtináři absolvovali projížďku lodí po Vltavě s anglickým výkladem a pak ještě krátkou procházku ulicemi Starého města.

 

Jana Kitzbergerová



Zpět

Gymnázium Ostrov