Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Na festivalu s Jiřím Menzelem

Foto

 Zpočátku jsme tomu také nemohli uvěřit. Setkáme se s Jiřím Menzelem? S tím, co natočil Rozmarné léto, Ostře sledované vlaky, Skřivánky na niti, Vesničku mou střediskovou, Obsluhoval jsem anglického krále?

A opravdu.  Unikátní setkání proběhlo v kinokavárně a pro studenty čtvrtých ročníků to byla možnost potkat se s legendou českého filmu, režisérem, který si přivezl Oscara z Ameriky, Zlatého medvěda z Berlína a jehož francouzská vláda jmenovala důstojníkem Řádu umění a literatury.
Besedě předcházelo promítání filmu 30 panen a Pythagoras a samotné setkání moderoval student Lukáš Tamchyna. Jeho spolužáci se ptali na novou vlnu českého filmu, na spolupráci s Bohumilem Hrabalem, na Václava Havla a Jiří Menzel odpovídal se svým pověstným humorem a nadhledem.
Hodina příjemného povídání o režisérské a herecké práci i životě uběhla strašně rychle. Děkujeme, pane režisére, že jste si na nás udělal čas.
Mgr. Ivana Alfonsová


Zpět

Gymnázium Ostrov