Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Hodina kódu

Foto

 Hodina kódu je celosvětová akce, které se účastní desítky milionů žáků z více než 180 zemí světa.  Cílem kampaně je poskytnout Hodinu kódu desítkám milionů žáků v jednom týdnu 7. - 13. prosince Hodina kódu je organizována Code.org, veřejnou nezisková organizací (US § 501 c3), která se věnuje zvyšování zájmu o informatiku ve společnosti, zvyšování účasti žen a menšin tím, že ji nabízí k dispozici na více školách, kdy slavíme Týden informatiky

V letošním roce jsme se této akce také zúčastnili. 9.12.2016 naši školu navšítvil náš bývalý absolvent Petr Vávo, který nyní pracuje ve firmě Accenture a pro studenty obou kvart uspořádal tuto akci. Zábavnou formou, pomocí hry, jsme se seznámili se základy kódování. Pokud máte chuť si to také doma vyzkoušet, neváhejte  a na https://code.org/learn si vyberte některou z aktivit. 

Děkujeme Petrovi za pěknou akci. 

Za předmětovou komisi informatiky Mgr. Miroslava Vaicová



Zpět

Gymnázium Ostrov