Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Studijní cesta do Evropského parlamentu ve Štrasburku

Foto

 Ve dnech 13.-16. prosince 2016 jsme přijali pozvání pana JUDr. Jiřího Pospíšila, poslance EP návštěvě Štrasburku. Po úvodní přednášce jsme se zájmem vyslechli vystoupení několika europoslanců za jednotlivé frakce na plénu EP, která byla tlumočena do sluchátek všemi národními jazyky EU. V odpolední části programu byla návštěva Rady Evropy, kde jsme se setkali s diplomatem Tomášem Bočkem, který pracuje v Radě Evropy jako Zvláštní představitel generálního tajemníka RE pro migraci a uprchlíky. Večer nás čekala tradiční alsaská večeře v místní stylové restauraci. Druhý den jsme podnikli okružní projížďku lodí a vychutnali si atmosféru starobylého centra Štrasburku a vánočních trhů, které jsou největší v Evropě. Po celou dobu návštěvy jsme byli chráněni stovkami ozbrojených vojáků v ulicích města.

Za pozvání na studijní cestu bychom rádi poděkovali europoslanci JUDr. Jiřímu Pospíšilovi a za perfektní organizaci se všemi duchovními i gurmánskými zážitky panu PhDrPetru Sokolovi Ph.D. specialistovi na politickou geografii (CEVRO institut Praha).

Ivan Machek a studenti Gymnázia Ostrov



Zpět

Gymnázium Ostrov