Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Ingriš! Eduard Ingriš na Vejškovce

Foto
Víte, kdo složil  proslulou trampskou hymnu Teskně hučí Niagara? Čí hudba byla navržena na Oscara? Kdo pracoval jako poradce Ernesta Hemingwaye? Kdo v padesátých letech procestoval
celé povodí Amazonky?
 
Sextáni a druháci, kteří v rámci festivalu Tourfilm 2018 zhlédli dokument  Ingriš! Eduard Ingriš, tohoto zapomenutého génia objevili.
Skladatel a světoběžník, který v roce 1947 navždy opustil Československo, zaplnil svůj život neskutečnými  příběhy. Působil jako šéfdirigent peruánského symfonického orchestru v Limě.
Po seznámení se slavným norským badatelem Thorem  Heyerdahlem uskutečnil dvě plavby na balsovém voru napříč Pacifikem. S proslulou dvojicí Jiří Hanzelka – Miroslav Zikmund procestoval Peru. Ernestu Hemingwayovi radil při natáčení filmu Stařec a moře.
 
Studenti se na Vejškovce setkali i s autorem dokumentu Petrem Horkým. Dokumentarista, publicista, cestovatel  a také spoluzachránce pozůstalosti po Eduardu Ingrišovi nám hlavně  připomněl,  jak je důležité jít za svými sny a nikdy se nevzdávat.

Mgr. Věra Hechtová 



Zpět

Gymnázium Ostrov