Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Ostrovští studenti angličtiny ovládli krajské kolo olympiády a postupují na republiku!

        Datum 15.4. 2021 se jistě zapíše do paměti všech, kteří sledují úspěchy studentů angličtiny našeho gymnázia. Z krajského kola totiž do toho republikového posíláme rovnou dva vítěze, a to v obou konaných kategoriích. 
        Z kategorie tercie-kvarty jednoznačně vyhrála Nikola Kvíčerová z kvarty B, které budeme držet palce 1. a 2. června v online republikovém finále, kde se utká se zástupci dalších 13 krajů.
        V kategorii vyšších gymnázií už náš výsledek ani nemohl být lepší, obsadili jsme totiž všechny medailové pozice. Na 3.místě svou neskutečnou slovní zásobou oslnil Šimon Věchet ze septimy A, plynulostí a okouzlujícím britským přízvukem zaujala stříbrná Lucie Frankovičová ze 3.A a naší hvězdou je bezesporu Markéta Langmaierová ze sexty B, která nás na republikové úrovni bude reprezentovat již poněkolikáté. 
      Ze zákulisí mohu prozradit snad ještě to, že letošní ročník olympiády byl označen za "ostrovský ročník". Děkujeme a jsme pyšní.
 
Mgr. Vendula Mokruschová
 
 


Zpět

Gymnázium Ostrov