Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Změny v mimořádném opatření MZ ČR ohledně preventivního testování žáků od 3. ledna 2022 - aktuální informace pro rodiče a žáky

Vážení rodiče, milé studentky, milí studenti,

zdravím Vás všechny  a  přeposílám Vám nejnovější základní  informace o učiněných  změnách v mimořádném opatření MZ ČR k testování žáků ve školách:
V příloze najdete  nová aktuální pravidla a další informace pro testování a trasování ve školách.
Nově se testují všichni žáci (tedy i ti, kteří dosud testováni nebyli, protože měli  dokončené očkování nebo byli v ochranné lhůtě po prodělané nemoci COVID-19).
V období od pondělí 3. ledna 2022 do neděle 16. ledna 2022 probíhá testování žáků dvakrát týdně, a to vždy v pondělí a ve čtvrtek první vyučovací hodinu – v rámci mimořádné třídnické hodiny
Od pondělí 17. ledna 2022 probíhá preventivní testování žáků jedenkrát týdně, a to každé pondělí.
V případě, že se žák testu nepodrobí, platí pro něj zpřísněná režimová opatření (zejména nošení ochranného prostředku dýchacích cest během celého pobytu ve škole, tj. i během výuky).
Spolužáci pozitivně testovaného žáka zůstávají ve škole a pokračují v prezenční výuce za zpřísněných režimových opatření a po čtvrtečním testování musí být testováni každý další den vždy před vyučováním až do doby zjištění výsledku RT – PCR testu pozitivně testovaného spolužáka
Závěrečná prosba : nově je nutno každý pozitivní výsledek PCR testu našeho žáka bez ohledu na důvod jeho testování nahlásit do školy (třídnímu učiteli nebo do sekretariátu školy) a současně prosíme o kontrolu osobních údajů na Bakalářích a doplnění zdravotní pojišťovny žáka. Děkujeme.
 
Přeji Vám všem pevné zdraví a vrchovatě úspěšné i šťastné vykročení do nového roku 2022.
S úctou Jaroslav Šafránek, ředitel školy  
 
Infoleták_testovani 2022_rodice_A4.pdf
 
 


Zpět

Gymnázium Ostrov