Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Logická olympiáda a Robosoutěž

Foto
V pondělí 25. 4. 2022 se v Praze konalo celostátní kolo logické olympiády. V kategorii B základní školy a odpovídající třídy víceletého gymnázia se v základních kolech účastnilo 21 091 žáků. V takto vysoké konkurenci se přes krajské kolo až do celostátního kola probojovala žákyně Ema Draská ze třídy V4.A. Postup do celostátního kola je velkým úspěchem. Emě gratulujeme a děkujeme jí za reprezentaci školy v celostátním kole.
 
Ve středu 27. 4. 2022 se konala na FEL ČVUT Robosoutěž pro základní školy a odpovídající ročníky víceletých gymnázií, které se účastnilo 27 týmů z celé České republiky. Naší školu reprezentoval tým nazvaný R.U.R. ve složení Jan Havlan, Vít Kadečka a Josef Hoda ze třídy V4.B. V napínavém klání se náš tým neztratil. V prvním kole soutěže se umístil na 5. místě, což znamenalo postup do druhého kola, kde probíhala soutěž vyřazovacím způsobem. Ve druhém kole se našemu týmu nevedlo tak dobře jako prvním, ale celkové umístění na krásném 9. místě považujeme za veliký úspěch. Žákům gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy. 

Za předmětovou komisi IVT Mgr. Miroslava Vaicová 



Zpět

Gymnázium Ostrov