Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Exkurze do Mnichova a okolí

Foto

 Budíček ve 4 ráno. Ačkoliv neradi, vstáváme z vyhřáté postele a nasedáme na autobus směr Mnichov. Po dlouhé cestě se ocitáme v areálu mnichovského olympijského parku a z okna autobusu vyhlížíme jeho dominantu – Olympiaturm. I přes zamračené počasí jsou z ní krásné výhledy na celé město, které během dne prochodíme křížem krážem. Procházka Mnichovem se nakonec protáhla na více než 20 km, které zahrnovaly expozici BMW Welt a centrum města včetně náměstí Marienplatz, radnice a její okolí, paláce Münchner Residenz a katedrály Frauenkirche München. Během cesty do Garmisch-Partenkirchenu jsme v autobusu načerpali síly na další výlet, tentokrát ke skokanským můstkům. Náročný výšlap ale stál za to. Otevřel se nám pohled na celé město obklopené Alpami. 

Následující ráno jsme tak brzy vstávat nemuseli. Po vydatné snídani jsme vyrazili směr Ettal, kde jsme navštívili klášter a prestižní benediktinské gymnázium. Dále jsme pokračovali do města Füssen, které se nachází hned pod zámky Neuschwanstein a Hohenschwangau. Tam jsme zavítali k vodopádům a pak už nás čekal právě Neuschwanstein. Po krátké procházce kolem jezera Alpsee jsme si vyšlápli kopec až k mostu Marien-Brücke, odkud je nádherný výhled na oba zámky i jezero. Jako poslední bod z programu jsme si prohlédli interiér pohádkového zámku, nakoupili suvenýry a vydali se zpět k autobusu. S pohledem na zámek skrz okénko autobusu jsme se s Německem museli bohužel rozloučit
Petra Bolváriová, 3.A
Městem Mnichov kráčely dějiny ať už novodobé, středověké nebo sportovní a my měli tu možnost se k nim připojit a objevovat krásy ať už předměstí nebo centra tohoto malebného města. Měli jsme možnost vidět Olympiapark a následně nedaleký svět automobilky BMW, kde byly k vidění nové modely osobních aut od této firmy. Dále jsme se přesunuli do centra města, kde jsme si prohlédli novou radnici, gotický kostel Panny Marie, Feldherrnhalle a jeden z nejstarších kostelů v Bavorsku Heiliger Geist. Pak jsme se přesunuli přímo pod vrchol Zugspitze do města Garmisch-Partenkirchen, kde jsme se ubytovali a následně jsme se vydali na procházku k nedalekým skokanským můstkům, tam náš první den také končil. Druhý den jsme ráno vyrazili do malého městečka Ettal, kde jsme měli možnost prohlédnout si baziliku Nanebevzetí Panny Marie, která byla součástí benediktýnského kláštera. Poté jsme se přesunuli obdivovat přírodní krásy vodopádů ve Füssenu. Jako poslední část našeho zájezdu nás čekal výšlap na malebný zámek Neuschwanstein, který byl vystaven v 19. století. 
Vít Kamarád, V6.A
 
Foto: Petra Bolváriová, 3.A


Zpět

Gymnázium Ostrov