Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Někdo zabil Charlese Havershama!

Foto
V pátek 15. září téměř stovka našich studentů vyššího gymnázia  navštívila Západočeské divadlo Cheb. Zhlédli představení Hra, která se zvrtla.  Napsala ji trojice  Angličanů, premiéru měla v roce 2012 v Londýně a od této doby s úspěchem brázdí světová a česká divadla.
Klasickou detektivku  „hraje“ ochotnický soubor, urputně se snaží, ale bohužel nic nejde tak, jak si nacvičili. Herci hrají jako o život, ale zrovna jsou na jevišti, když být nemají,  a když je děj nejnapínavější, zaseknou se v textu a nedokáží  pokračovat. Ani rekvizity nejsou tam, kde by měly být. Herce děsí i zvukař a osvětlovač Džordž, který spouští zvuky a světelné efekty v nejneočekávanějších okamžicích.  Vrcholným improvizačním  číslem  ochotníků je pak scéna, kdy se pokoušejí  z jeviště  nenápadně odklidit bezvládné tělo  Florence, protože dostala ránu dveřmi a omdlela.Ve hře vystupuje i pověstný zahradník  a nevypadá zrovna sympaticky.  Ale dopadne to dobře. Je to  totiž crazy  komedie se spoustou ztřeštěných  scének. Herci nakonec s vypětím sil hru dohrají a lotři jsou odhaleni. A vrahem je …
 Hra se sice podle názvu  zvrtla, ale ve skutečnosti je chytrá, zábavná,  prostě výborná a opravdu hodně jsme se nasmáli. S chebskými herci jsme prožili příjemný čas  a určitě se těšíme na další setkání s magickým divadelním světem.
Mgr. Ivana Alfonsová
 


Zpět

Gymnázium Ostrov