Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Robosoutěž pro střední školy 2023

Foto

                Ve čtvrtek 23. listopadu se tým žáků z oktávy zúčastnil 3. kola robosoutěže pro SŠ, které se konalo na fakultě elektrotechniky ČVUT na Karlově náměstí v Praze. Naši školu zde reprezentoval tým žáků z oktávy B – Proč je bílá zeď bílá ve složení David Pudil a Michal Huk. Na stavbě a programování robota ze zapůjčených setů stavebnice Lego Mindstorms se kromě těchto žáků podíleli také Jan Michálek a Jindřich Tegda. Letošním zadáním bylo z kostek, umístěných na hrací ploše, vytvořit věže ve žlutě ohraničené oblasti a v případě, kdy se nepodaří postavit věž, tak kostky do dané oblasti dopravit.

               Soutěžního kola se účastnilo 39 týmů. Prvotní robot se klukům nedařil, a tak na poslední chvíli změnili konstrukci a vytvořili robota, který kostky hrnul. Tato konstrukce se jim osvědčila a probojovali se s ní až do vyřazovacího pavouka, kterým se probojovali až na krásné 7. místo a zajistili si tím postup do finále, které se koná 15. prosince na stejném místě. Do té doby mají kluci možnost robota dle libosti upravit, použít techniky a zkušenosti načerpané v soutěži a tím vylepšit svou strategii.

               Přejeme klukům pevné nervy a ve finále budeme držet palce.

Mgr. Kristýna Šťastná



Zpět

Gymnázium Ostrov