Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Filipův pohár

Foto

 

Dne 29. ledna se družstvo primánů Gympláci z Ostrova ve složení Veronika Sychravová (V1.A), Klára Stašová (V1.A), Anežka Vojteková (V1.B), Jaroslav Štika (V1.B) a Václav Lebeda (V1.B) zúčastnilo celostátního finále soutěže ve finanční gramotnosti Filipův pohár. Finále se konalo v prostorách České národní banky a pro účastníky byl připraven bohatý program.

Týmy se utkaly v pěti soutěžích, které prověřily jejich znalosti ze světa financí, ale také skupinovou práci a logické myšlení. V rámci soutěží si pro týmy připravila Policie ČR únikovou hru, ve které měly děti pomoci s dopadením kyberzločinců a prozkoumat důkazy pro obnovení a navrácení kryptoměny. Před závěrečným kvízem byla pro týmy i jejich doprovod zajištěna prohlídka návštěvnického centra ČNB, kde se děti dozvěděly informace o fungování ČNB, o historii peněz a podívaly se do tresoru, ve kterém je unikátní zlatá mince, která je největší v Evropě, a ve kterém si mohly potěžkat zlatou cihlu, která váží 12 kg.

Během celé soutěže se o jednotlivé týmy starali jejich ambasadoři, kteří zajišťovali plynulý chod soutěží, zapisovali získané body a pomáhali dětem se všemi nastalými problémy.

Snažení našich Gympláků bylo na jedničku, soupeřili se školami, které se finále účastnili již poněkolikáté, a z Prahy si odvezli krásné 7. místo.



Zpět

Gymnázium Ostrov