Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Výstava fotografií na Staré radnici

Foto
  36 studentů výtvarné výchovy z V 6.AB a 2.A navštívilo 23.1. prostory Staré radnice. Černobílé fotografie instalované na kovových stojanech prostoru vyloženě sluší. Požadavky autorů - Jitky Rjaškové, Aleny Štočkové, Milana Martinka a Vladimíra Tomana – byly náročné (slovy paní Janecké z povedené vernisáže), ale výsledek stojí za to.
   Pro mě bylo příjemné sledovat, jak naši výtvarníci živě diskutovali nad jednotlivými fotografiemi. V hodinách se věnujeme zátiší i figuře, proto můžeme obohaceni novými zážitky pokračovat v naší společné práci.                                                          
 Světlana Klečková
 
     Na výstavě převažovaly klasické černobílé fotografie. Focení aktů je vlastně dost složité, protože akt by měl ukázat, jak tělo vypadá z uměleckého hlediska. Akt vyjadřuje rozdíl mezi skutečným nahým tělem a jeho obrazem v umění. Tudíž se někteří z nás nad fotografiemi zamysleli hlouběji.
      Motivy z Ostrova, zátiší z parku, v člověku vyvolávají pocit klidu a pohody, vtahují nás do harmonického prostředí.                                                                                         
 reakce studentů
 


Zpět

Gymnázium Ostrov