Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

Cambridské zkoušky na Gymnáziu Ostrov

  Gymnázium Ostrov již několik let v rámci povinně volitelných předmětů nabízí seminář k přípravě cambridských zkoušek a zároveň ve spolupráci s plzeňskou jazykovou školou Eufrat organizuje zkoušky nanečisto, ve kterých žáci zjistí, zda se ke zkoušce již prihlásit. Letos jsme poprvé nabídli našim žákům možnost složit zkoušky FCE (B2) a CAE (C1) na půdě školy a zájem byl obrovský. Ze 40 čerstvých úspěšných  držitelů certifikátů jich je 7 na úrovni C14 dosahují dokonce úrovně C2. Klobouk dolů.

 

Věříme, že kromě odlehčení od školní maturity z angličtiny, budou certifikáty vstupenkou na vysněnou univerzitu či plusem pro budoucí zaměstnání. 

 

Další zkoušky nanečisto plánujeme na jaro 2024, tak aby studenti měli dostatek času se rozmyslet, zda se chtějí přihlásit na příští již zamluvený termín 16/11/24 nebo ještě počkají. V každém případě budeme opět nabízet semináře, které jim přípravu ulehčí. 

 

PK AJ



Zpět

Gymnázium Ostrov