Gymnázium Ostrov
Z některých škol odcházejí nic netušící absolventi do nelítostného světa, přáli bychom si, aby z ostrovského gymnázia vycházeli nelítostní absolventi a absolventky do nic netušícího světa!

Česky English Deutsch

1. místo v okresním kole olympiády z českého jazyka

30. ledna jsem se zúčastnila okresního kola olympiády v českém jazyce, které se konalo v domě Dětí a mládeže v Karlových Varech. Hned při vstupu do budovy jsem poznala několik známých tváří, protože většina lidí se olympiády účastnila i minulý rok. Pravděpodobně díky tomu byla celé dopoledne ve vzduchu tak uvolněná atmosféra. Po seznámení s pravidly soutěže nám byla rozdána zadání s gramatickou částí. Myslím, že nejen já jsem se u některých cvičeních pořádně zapotila.
Potom následoval sloh. Letošní téma bylo „Můj kamarád nekamarád“ a naším úkolem bylo psát o osobě, zvířeti nebo věci, ke které chováme ambivalentní vztah. Ačkoliv to téma bylo, jak jsme se později shodli, složité, každý z nás to pojal velmi originálně. Někdo psal o postavě z knihy, jiný zase o svém komplikovaném vztahu s kamarádkou. Mně se nejvíc líbil nápad psát o zrcadle. Já osobně jsem psala o sebevědomí a o tom, jak sami sobě dokážeme být nejlepším přítelem a zároveň největším nepřítelem.
Po dopsání obou částí je vždy potřeba počkat, až porota práce zhodnotí, a protože jsme si všichni dobře rozuměli a hezky se nám spolu povídalo, rozhodli jsem se společně jít na oběd. Byl to opravdu moc příjemný den a já doufám, že to bude alespoň z poloviny tak hezké i v krajském kole.
 

Kateřina Appeltauerová (V7.A) 



Zpět

Gymnázium Ostrov